19.11.2015 13:31

Михаил Миков: Бюджетът убива България като икономика и перспектива

Видян 3088 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      Михаил Миков подчерта, че този бюджет стабилизира бедността, не държи сметка за тежката демографска перспектива пред България. „Как да си обясним, че майките  и всички социални категории, които са свързани с бъдещето на нацията не получават нищо?”, попита лидерът на левицата. Той подчерта, че правителството получава 2 млрд. лв, непрозрачно и неразписано, защото за тях могат да се вземат проценти, а няма как да даваш помощи за деца и да вземаш проценти. „Икономическата ситуация в страната се влошава, което отчитат и български, и чужди експерти. Спиралата дефицит- дълг- дефицит води България към безперспективност”, обясни той.  По думите му бюджетът задълбочава неравенствата, което е свързано и с данъчната политика, която правителството прокарва. „Параметрите в бюджета не държат сметка как ще изкарат общините следващата година, когато се увеличават праговете на минималната работна заплата, а в същото време средствата за заплати не се увеличават”, заяви Миков и поясни, че това ще стане чрез съкращаване на служители, защото  иначе няма да могат да се направят общинските бюджети.


 


Няма перспектива пред страната


„Всяка от партиите, подкрепящи управлението, търси начин да се разграничи от бюджета. ГЕРБ и РБ доста свенливо защитават параметрите, които ще усетят българските граждани догодина”, заяви председателят на левицата. По думите му  през следващата година ще харчим все повече пари, защото е нова изборна година и в резултат- държавният дълг ще достигне 30% от БВП. Миков предупреди, че ако днес нещата са спокойни заради ниските лихвени равнища, то ако те тръгнат нагоре- да му мислят българските граждани, защото погасяването на дълга ще стане още по-непосилно.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей

Използвайте деня, за да размислите

Използвайте деня, за да размислите и да се