Свързани новини

17.11.2015 12:33

Брюксел обяви 3-та степен терористична заплаха

Видян 1151 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мерките за сигурност на територията на Белгия се повишават от 2-ра на 3-та степен терористична заплаха, съобщава БНР. Това реши късно снощи Съветът за сигурност на правителството под ръководството на премиера Шарл Мишел. Това не се случва за първи път, тъй като тази степен бе въведена и в началото на годината след атаките срещу вестника Шарли Ебдо.


 


На ключови обекти в Белгия се увеличава присъствието не само на полицаи, но и на войници, въоръжени с автоматично оръжие.


 


Футболният мач между националните отбори на Белгия и Испания, насрочен за днес на стадиона в Брюксел, се отменя. Затегната е охраната на белгийските атомни електроцентрали, съобщи техният оператор – компанията Електрабел.


 


Междувременно федералната полиция разпространи нова обява за издирването на белгиеца Салах Абдесалам, който все още се укрива и е заподозрян като един от двамата братя, участници в терористичната група от Париж. Вчера прокуратурата повдигна обвинения на две други лица, арестувани в квартала на Абдесалам – "Моленбек". По информация на вестник "Соар", това са Хамза Ату и Мохамед Амри. Разследването смята, че двамата са дошли с автомобил от брюкселското предградие в петък вечерта, за да помогнат на Абдесалам да напусне Франция след извършването на атентатите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.