16.11.2015 16:51

Здравното министерство бави парите за лечение на деца

Видян 1380 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министерството на здравеопазването бави парите на Фонда за лечение на деца и ги превежда в намален размер в последните 2 месеца, което пречи на разплащането с чужди и български клиники и фирми за медицински изделия. За това сигнализираха вчера от обществения съвет на центъра.


“За октомври трябваше да бъдат преведени 1,6 млн. лева, но са отпуснати 542 000 лева. За ноември трансферът трябва да е 2,1 млн. лева, но пари все още няма“, съобщи пред Mediapool Красимира Величкова от Българския дарителски форум, която е член на Обществения съвет на фонда.


Тя обясни, че за това време центърът е натрупал задължения от 1,8 млн. лева към чужди клиники, в които са изпратени за лечение български деца. Задълженията към български болници и фирми за медицински изделия са 800 000 лева. Освен това има неплатени сметки към мобилните оператори.


“Тези задължения създават проблем, тъй като винаги когато има забавяне в плащането, чуждите клиники спират да приемат български деца“, каза Величкова.


Тазгодишният бюджет на фонда е 12 млн. лева, от които досега са похарчени 9 млн. лева, каза Красимира Величкова. “Тоест, бюджетът на фонда не е изчерпан, каквито ситуации имаше в предишни години и се налагаше да бъдат отпуснати допълнително средства“, коментира тя.


Представители на обществения съвет са искали среща със здравния министър Петър Москов, но тя така и не се състояла.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на