16.11.2015 09:44

Г-20 търси отговор на атентатите в Париж

Видян 1573 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Държавните лидери на най-силните страни в света трябва да конкретизират на срещата на Г-20 обещанията си за силен отговор на атентатите в Париж, както и да преодолеят различията си по въпроса за борбата с климатичните промени, предаде АФП.


 


Форумът събра в турския курорт Анталия, превърнат в укрепен лагер, охраняван от 12 хил. полицаи, трябва да завърши по-късно днес.


Петъчните атентати в Париж поставиха мрачен отпечатък върху пътния лист на лидерите на 20-те най-силни страни в света, които запазиха минута мълчание и направиха множество изявления на съчувствие с Франция и твърдост срещу тероризма.


Както на срещата си на върха през 2014 г. в Австралия, когато направиха отделно изявление за борбата с епидемията Ебола, така и днес се очаква конкретна декларация за борбата с тероризма.


Текстът, който се подготвя и с който АФП разполага, не споменава конкретно групировката Ислямска държава, която обяви, че е автор на атентатите в Париж, а говори за терористи в широкия смисъл на думата.


Текстът призовава членовете на Г-20 да засилят сътрудничеството си, за да ограничат свободата на движение на терористите, да се борят срещу пропагандата в интернет и да засилят финансовата борба срещу тероризма.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

рак