Свързани новини

14.11.2015 09:01

Оланд: Ще поведем безмилостна война

Видян 2914 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Днес във Франция е ден на траур заради атаките на терористите камикадзета, които окървавиха Париж тази нощ. Центровете на нападения във френската столица са били 6, съобщи Нова телевизия. Между 120-150 са жертвите на терора, стотици са ранените.


8 от атентаторите са убити, в момента се идентифицира самоличността им. При обръщението си снощи френският президент Франсоа Оланд каза, че знае кои са извършителите. Според НТ те са 25-26-годишни имигранти от Северна Африка - второ или трето поколение френски граждани. Това са членове на саморадикализиращи се групи от парижките гета.


"Искам да кажа нещо на всички, станали свидетели на тези ужасни неща - ще поведем война, която ще е безмилостна. Защото когато терористите са способни да извършат подобни зверства, те трябва да са сигурни, че ще срещнат една решителна Франция, една обединена Франция, Франция, която си стои на мястото и няма да позволи да бъде разклатена, въпреки че днес изразяваме дълбока скръб", каза френският президент, който снощи е бил на стадион Стад дьо Франс, където се е играел мач между Франция и Германия, един от центровете на таката. Президентът е изведен своевременно, а мачът е изигран докрая.


 


 Присъствали на стадиона първоначално са решили, че взривовете са ефекти или фойерверки, но когато охраната не ги е пуснала да си тръгнат заради проблеми навън, разбрали, че нещо не е наред и започнали да търсят информация от интернет и по телефона.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни, солидни и