11.11.2015 16:34

Годишната винетка за леките коли става 97 лв.

Видян 2759 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Годишната винетка за леки автомобили поскъпва от 67 лв. на 97 лева от 2016 г. Това реши Министерският съвет, съобщи правителствената информационна служба вчера.


 Още през септември транспортният министър Ивайло Московски даде да се разбере, че винетките ще бъдат с нови цени, защото не са поскъпвали през последните осем години.


От 2008 г. цената на стикера за ползване на републиканските пътища е 67 лева за година.


С нови цени ще бъдат и винетките за камиони, автобуси и микробуси. Според новото правителствено решение седмичната винетка за леките коли ще струва 15 лв., при 10 лв. сега. А месечната винетка ще поскъпне от 25 на 30 лева.


 


„До 2017-2018 г. поетапно трябва да въведем тол системата в България“. Това заяви на пресконференция след заседанието на Министерския съвет регионалният министър Лиляна Павлова. Така тя се опита да оправдае поскъпването на винетките, в което няма логика, защото тол-системата е добра алтернатива на винетките. "Предвид факта, че пътният сектор е недофинансиран и пътищата са в лошо състояние, бяхме принудени да увеличим винетния стикер, а на по-късен етап да въведем и тол таксите, за да може плащането да е в зависимост от това кой колко шофира", допълни тя.


В момента годишните приходи от пътни стикери са около 200 млн. лв.


"От 2008 година цената на винетките не е актуализирана, а минималната и средната работна заплата са се увеличи", продължи регионалният министър. По думите ѝ България до този момент е била сред страните с най-ниска цена на тези стикери. "За товарните автомобили цената на винетката ще е от 1340 до 1743 лева. За автобусите цената е от 808 до 1050 лева.", продължи Лиляна Павлова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

близнаци