06.11.2015 14:27

Стачка в Луфтханза отмени 290 полета

Видян 1418 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Германската авиокомпания "Луфтханза" (Lufthansa) обяви, че е отменила в петък 290 полета заради стачката на стюардите и стюардесите на летищата във Франкфурт и Дюселдорф, съобщава Mediapool.bg. Засегнати са 37 700 пътници, сред които и пасажери, които е трябвало да ползват два анулирани полета от Франкфурт до София и в обратната посока.


Протестът ще продължи от 6 до 13 ноември и макар да бе обявено, че ще засегне предимно курсове на кратки разстояния се оказа, че са отменени и 23 междуконтитентални полета. Авиопревозвачът обяви, че стачката няма да се отрази на дейността на Lufthansa CityLine, Germanwings, Eurowings, Air Dolomiti, Austrian Airlines, SWISS и Brussels Airlines.


Едноседмичната стачка на стюардите и стюардесите е заради провалени преговори по условията за пенсиониране на кабинния екипаж. "Луфтханза" иска да намали пенсиите за екипажа, който ще наема в бъдеще, и да отмени възможността за ранно пенсиониране на 55 години. Синдикатът настоява много от придобивките да се запазят в дългосрочен план, но авиокомпанията твърди, че няма да подобри офертата си, но се надява да убеди профсъюза в основателността на сегашните предложения, които ще дадат на кабинния персонал допълнителни стимули да работи до 67-годишна възраст.


Още в четвъртък, когато стана ясно, че преговорите със синдиката УФО са се провалили, "Луфтханза" обяви, че е в готовност за сериозни нарушения на разписанията, като очаква да може да изпълни някои полети с персонал, нечленуващ в профсъюза.


Трудовите преговори обхващат около 19 000 членове на кабинния персонал.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

рак