Свързани новини

05.11.2015 10:17

НС свали имунитета на депутатите Сидеров и Чуколов

Видян 1836 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Народното събрание свали имунитета на депутатите Волен Сидеров и Десислав Чуколов по искането на главния прокурор за образуване на наказателно постановление, съобщава Агенция Фокус.


Депутатите, които гласуваха за свалянето на имунитета на Волен Сидеров в мнозинството си 144 бяха „за“, 11 гласуваха „против“ и 1 гласува „въздържал се“. За свалянето на имунитета гласуваха представители на всички парламентарни групи, против бяха членовете на „Атака” и от „БСП лява България” имаше „Въздържал се“. За свалянето на имунитета на Десислав Чуколов гласуваха 148 „за“, 11 гласуваха „против“ и 0 „въздържал се“. Така депутатите одобриха проекти за решения по исканията на главния прокурор на Република България за даване на разрешения за възбуждане на наказателни преследвания срещу Волен Николов Сидеров и Десислав Славов Чуколов, народни представители в 43-то Народно събрание.


Главният прокурор внесе в НС искането за свалянето на имунитетите на двамата депутати, след като на 12 октомври Сидеров и Чуколов предизвикаха скандал пред магазин за алкохол и цигари в столицата, а след това на 25 октомври, в нощта на първия тур на местните избори, лидерът на ПП "Атака" нахълта в сградата на НАТФИЗ. Предстои народните представители да гласуват промяна в правилника за намаляване на този срок на 5 дни. По време обсъжданията в пленарна зала Волен Сидеров каза, че не си е свалил имунитета сам, защото няма доверие в българската правораздавателна система. Той даде за пример делото, което се е водило срещу него заради случилото се на летището във Варна. Атанас Зафиров от ПГ на "БСП лява България" коментира, че работата на времената анкетна комисия е имало предизвественост заради начина, по който са се провеждали заседанията на комисията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

рак