Свързани новини

02.11.2015 13:50

ГЕРБ печели изборите в още 11 столични района

Видян 1385 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 На втория тур ГЕРБ печели изборите в 11 района, а Реформаторският блок в 4. Това сочи справка на сайта на Централната избирателна комисия. Така общият брой на районите, в които начело ще бъде кандидат на ГЕРБ е 19. И това са Изгрев, Илинден, Искър, Красна поляна, Лозенец, Младост, Нови Искър, Сердика, Слатина, Студентски, Триадица, Банкя, Връбница, Възраждане, Люлин, Надежда, Овча купел, Панчарево, Подуяне. За Реформаторския блок остават районите Витоша, Красно село, Оборище и Средец, а БСП не успя с нито един от тримата си претенденти на балотажа.



В Кремиковци след втория тур стана ясно, че ще управлява независимият Ивайло Панев с подкрепата на 57,84% от гласувалите. Начело на район Витоша ще бъде Теодор Петков от Реформаторския блок, за когото подкрепата си са дали 64,51%. Кмет на Изгрев ще бъде Цветомир Жеков от ГЕРБ, който спечели пред конкурента си с 53,93% от гласовете. Район Илинден ще се управлява от  гербаджията Иван Божилов, който победи противника си с 63,84%.


ГЕРБ печели и в Искър, където кмет ще бъде  Ивайло Цеков с подкрепата на 57,85% от гласувалите. Начело на район Красна поляна ще бъде отново Иван Чакъров отново от ГЕРБ, за когото са гласували 53,61% от участвалите в изборите. Кандидатът на Реформаторския блок в Красно село печели кметското място с 52,79% от гласовете. 


  Район Лозенец ще се управлява от Любомир Дреков от ГЕРБ, който събира 54,08% от гласовете. Партията на Борисов печели и кметското място в район Младост. Постът ще бъде зает от Цвета Авджиева с 61,98%. Районният кмет на Нови Искър ще бъде Даниела Райчева от ГЕРБ, получила 56,03% от гласовете. Реформаторският блок печели в район Оборище, където Васил Цолов е подкрепен от 54,72% от гласувалите. В район Сердика кмет ще бъде Тодор Кръстев от ГЕРБ, за когото своя вот са дали 67,29% от гласувалите. ГЕРБ печели и в район Слатина, който ще бъде оглавен от Наталия Стоянова, която е подкрепена от 54,48%. Мария Ачкова от Реформаторски блок ще бъде новият кмет на Средец с 66,53% подкрепа. Район Студентски ще бъде управляван от Димитър Дилчев от ГЕРБ с 56,81%. В район Триадица кмет ще бъде Николай Терзиев от ГЕРБ с подкрепата на  52,35% от гласувалите.



Тотален е превесът на ГЕРБ и в София област на балотажа. След втория тур партията на Борисов печели кметските постове в селата Балша, Казичене, Кътина, Бухово, Иваняне, Мало Бучино, Световрачене. В Перник кандидатът на ГЕРБ Вяра Церовска е новият кмет на града. За нея са гласували 62,31% от избирателите. Опонентът й от БСП Ерик Рангелов е получил подкрепата на 37,69% от упражнилите правото си на вот.





 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да откриете, че простите решения са най-ефективни

Днес може да откриете, че простите решения са