Свързани новини

02.11.2015 09:30

Иван Тотев печели Пловдив

Видян 1278 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

И след балотажите ГЕРБ запази преднината си пред останалите политически сили. Формацията е готова за предсрочни избори и спечелване на пълно парламентарно мнозинство, ако се съди по вота за местна власт, а в цяла Европа именно по него се гледа и се анализира.
Партията на Бойко Борисов надви конкуренцията на повечето места. В Пловдив Иван Тотев победи претендента на Патриотите Славчо Атанасов. Тотев получи 54% подкрепа, а Атанасов остана втори с 46%.
 И Сливен бе спечелен от ГЕРБ. Там БСП, която е водена от Кольо Милев, получи 47 % подкрепа, а Стефан Радев от ГЕРБ  взе 53%.
На балотажа в Шумен Любомир Христов от ГЕРБ победи кандидата Иван Иванов с 66 на 34%.
Във Видин балотажът също бе оспорван. Огнян Ценков от ГЕРБ получи 54 на сто подкрепа, а  Росица Кирова, подкрепена от коалиция, в която е и ВМРО остана втора с 46 %.
Досегашният кмет на Хасково няма да има нов мандат. Данните показват, че Георги Иванов (издигнат от коалиция, подкрепена от Реформаторския блок) има 28 % от гласовете, докато кандидатът на ГЕРБ - Добри Беливанов печели 72%. На първи тур Беливанов получи 47,92 % подкрепа срещу 30,25% за Иванов.



В Плевен балотажът също бе много оспорван. Градът бе спечелен от представителя на РБ Георг Спартански с 57 %. Но изборите там преминаха при множество нарушения.Проваленият председател на общинския съвет Спартански се опита да спечели служебно балотажа, алармира ПИК.
Преди края на изборния ден протежето на Радан Кънев и Найден Зеленогорски е пуснало във Фейсбука си, че води с 55 на 45%, като си е послужил с плоския номер и е заменил процентите с атмосферно налягане. На всичкото отгоре Спартански сипе интриги срещу коалиционните партньори на Реформаторите - ГЕРБ, като ги обвинява, че купуват ромски гласове. Отвратителните клевети се пускат в края на изборния ден и целят да дестабилизират обстановката в областния град.
Припомняме, че Спартански се опозори като председател на градския парламент и е обвиняван в далавери с наеми на земеделски земи, от които общината е загубила колосални суми. Сега Спартански иска да избере черните петна и се представя като честен и почтен реформатор.

В София балотажите за районни кметове преминаха при много ниска избирателна активност от около 13 %. До редакционото приключване на броя нямаше данни как са преминали битките. Припомняме, че в 16 района на столицата се проведе втори кръг на изборите.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

телец