Свързани новини

27.10.2015 14:10

Вдигат заплатите на учителите със 70 лева

Видян 1610 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Учителските заплати ще се повишат със 70 лева със задна дата от 1 октомври. Това съобщи пред журналисти в Министерския съвет Янка Такева, председател Синдиката на българските учители към КНСБ.
Решението е взето на среща с премиера Бойко Борисов, министъра на финансите Владислав Горанов и представители на синдикатите.


Такева обясни, че в момента с минимална заплата от 530 лева са младите ново постъпващи на работа в училище, които току-що са завършили университет. С повишението тя ще стане 600 лева. Средната заплата на учителите ще се вдигне до 890 лева.

За целта на утрешното си заседание Министерският съвет ще вземе решение за отпускането на 20 млн. лева допълнително за заплати в образованието. Увеличеният размер на заплатите е залегнал и в бюджета за 2016 година, където са предвидени допълнителни 96 млн. лева за учителските заплати, съобщи финансовият министър Владислав Горанов.

С промяната средната учителска заплата ще надвиши с 5% средната брутна заплата за страната.

"Образованието е приоритет и се опитваме максимално да задоволим нуждите му в бюджета", коментира Горанов.

“Хубаво е, че в бюджета за 2016 година образованието е приоритет. Всичко, което поискахме, е обезпечено в бюджета за следващата година“, каза от своя страна Такева.

Тя изрази задоволство, че добрата новина за повишението на заплатите пристига в навечерието на 1 ноември – Деня на будителите.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,