26.10.2015 09:58

КАТ свършва регистрационните табели

Видян 1739 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Регистрационните табели на КАТ свършват до края на ноември. Договорът с фирмата, която произвежда и доставя номерата за колите, изтече в края на август, а изборът на нова е блокиран заради няколко обжалвания на търга. Все още в складовете на КАТ табели има и регистрацията на коли засега тече нормално. Само в столицата на ден се регистрират десетки автомобили. „На ден обслужваме около 300 автомобила. Новите са около 50-60 до 70, другите са употребявани“, обясни Златко Златанов от Пътна полиция-София пред Нова телевизия.


За да продължи работата на каналите нормално, спешно трябва да се намери кой да произвежда номерата. Още през февруари започна нов търг за избор на фирма, която да снабдява КАТ с табелите, но след три обжалвания обществената поръчка е блокирана. А с това съвсем скоро ще спрат и доставките. А нуждата от нови табели ще бъде още по-голяма, тъй като в края на годината заявките се увеличават.


Обмисля се да се мине на пряко договаряне с производителите на табели, докато не започне нов конкурс. От МВР увериха, че в големите градове табелите ще стигнат до края на ноември. Ако до дни обаче не се намери кой да произвежда и доставя номерата за колите - в някои от областните дирекции регистрацията на нови автомобили може да спре и по-рано.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

скорпион