Свързани новини

25.10.2015 17:28

Фандъкова спечели София, Николов с рекорд в Бургас

Видян 4473 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ГЕРБ е готов за предсрочни избори и спечелване на пълно парламентарно мнозинство, ако се съди по вота за местна власт, а в цяла Европа именно по него се гледа и се анализира. Партията на Бойко Борисов буквално размаза конкуренцията в големите градове, като в Бургас резултатът на Димитър Николов се движи около познатите от времето на соца, след безславното оттегляне на НФСБ от дългогодишната им битка за града и предпочитанието им към Пловдив, където по-късно ще се разбере дали отиват на балотаж чрез Славчо Атанасов, догонен на финала от червения Георги Гергов.

Йорданка Фандъкова спечели София, а мощната й подкрепа от хората с близо 60% от гласовете помогна на листата на ГЕРБ да се придвижи до границата на абсолютното мнозинство в СОС. Именно това бе и голямата интрига в изборите тази есен в милионния град. Окончателният резултат ще стане ясен по-късно, но вероятно трети мандат поред партията на Борисов ще управлява самостоятелно местния парламент на столицата. Другата интрига е дали за първи път в историята ще имаме съветник от ДПС в СОС, тъй като прогнозите бяха за двама, а до редакционното приключване на броя социолозите даваха поне 1. По-късно стана ясно и вдига ли броя на кметовете си над 40 движението на Доган и Местан. Което е важно, за да стане ясно дали то не е вече ?2 партия у нас. А при положение, че стане, няма как да не се чуе посланието на Местан, че трябва да има преформулиране на кабинета и коалицията.

Голям провал претърпя БСП, която макар и втора в повечето градове дава резултат в пъти по-нисък от ГЕРБ. Тя не помни такова падение от 70 години. Дали Корнелия Нинова ще оглави Столетницата, след като миналото лято за една бройка изпусна Михаил Миков да превземе партията и това доведе да трагичните й резултати остава да видим. Но в тази мелница ще се лее много вода.

Провал търпи и Реформаторският блок, който със сигурност ще побърза да си припише победи в общини като Кюстендил, където Петър Паунов трети мандат печели като силна лична кандидатура, подкрепена от широк спектър. И не е единственият с произход от сините, който го прави, без РБ да има каквато и да било заслуга за това. Интересно е да се види дали наистина ще се инкасира очакваната от социолозите загуба след 4 мандата на Георги Иванов в Хасково.

Не е никаква новина бламирането на Плевнелиев и провалът на неговия е-референдум, което в голяма степен, освен че бе очаквано, се дължи и на липсата на желание и от ЦИК, и от партиите, каквото и да разправят, да популяризират окастреното народно допитване. По-важно е тоталното недоверие към държавния глава, който трябва да е луд, за да мисли за втори мандат, както и да се излъчва друг фигурант от същия кръжок.




Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности за