22.10.2015 12:24

Заловиха 43-ма нелегални край с.Тополяне

Видян 1282 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

43-ма мигранти са заловени край радневското село Тополяне, съобщават от полицията в Стара Загора. Нелегалните са спипани около 18.30 часа снощи край язовир близо до селото. Според показанията им само 13 от тях са пълнолетни.

При задържането никой не е оказал съпротива. От полицията поясняват, че е образувано досъдебно производство за незаконно преминаване на границата.

Пред БНР говорителят на ОДМВР-Стара Загора Ивелин Иванов съобщи, че всички заловени са от Афганистан. Нито един от мъжете нямал документи за самоличност.

12 са останали в полицията в Раднево, а останалите са разпитани в две районни полицейски управления в Стара Загора. Съставени са им актове за принудително настаняване в разпределителния център на Дирекция „Миграция" към МВР в Елхово.

Пожелалите да получат статут на закрила ще бъдат пренасочени към лагерите на Държавната агенция за бежанците. Там ще чакат да получат бежански или хуманитарен статут. Останалите ще бъдат изведени от България в Афганистан.


Тепърва ще се установява дали групата е преминала границата и се е придвижвала с водачи, дали те са избягали при задържането на бежанците или са ги изоставили, след като са взели пари от тях.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец