21.10.2015 17:35

Общината отделя 1,5 млн. лева годишно за независими арт проекти

Видян 1478 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ежегодно около 1.5 млн. лв. се отделят само за финансиране на проекти в сферата културата и изкуството. Това каза Йорданка Фандъкова, кандидат на ГЕРБ за кмет на София, по време на среща със студенти и академичния състав на Националната художествена академия.


Тя припомни, че е направена основна промяна в Наредбата за паметниците и паметните знаци на Столичната община и е създаден експертно-художествен съвет, който има задачата да разглежда всички постъпили предложения за паметници. Ректорът на Националната художествена академия е председател на съвета по право, а в него влизат още  художници, архитекти, скулптури, културолози и др. Столичната община в последните години въведе практиката да осигурява места за студенти и творци, в които те да реализират творчески проекти за града. „Планираме да създадем и специална интернет платформа за обсъждане на проектите и идеите за развитие на града, както и да осъвременим Наредбата за обществени обсъждания“, обясни Фандъкова.


Тя припомни, че Столичната община е създала и поддържа най-голямата програма за подкрепа на творци и финансиране на проекти в областта на културата и изкуството – програма Култура. „Дори в години на тежка икономическа криза не намалихме бюджета на програмата“,  отбеляза Фандъкова.


„През тези години разкрихме нови пространства за култура и изкуство на открито. Новият ни приоритет е създаването на нови пространства за култура в изоставени индустриални сгради“, добави тя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец