21.10.2015 16:20

Ротондата на Централната гара чиста като никога

Видян 1440 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ротондата на Централната гара в София грейна като никога. Софиянците и гостите на града са посрещнати от почистения и приветлив подлез, в който се разнася приятният аромат на традиционни закуски.


Тоалетната също е изцяло обновена и безплатна. Помещението е достойно дори за хотел 5 звезди. Всичко това се дължи на факта, че Пазари Възраждане поеха поддръжката на Ротондата на Централната гара. Целта на подобренията е  хората да не ги  е страх да минават през подлеза.  


Амбицията на Пазарите Възраждане е след половин година до 9 месеца там да има модерен търговски център. Пространството има 95 обекта. Стремежът е да бъдат привлечени ресторанти на най-известните вериги за хранене, обединени в 650 квадрата във Фууд корт на 650 кв.м., ателиета за художествени занаяти, много магазини за сувенири, дрехи, обувки и др. Те ще изпълнят необичайното пространство. На практика ще се получи нещо като мол на открито със закрит паркинг със 180 места.


Засега първото, което е направено са прекрасните зелени площи, които се поддържат ежедневно. Има заварено казино, а е възможно да се появи и кино.


За охраната също е помислено. Обектът разполага с денонощно видеонаблюдение и физическа охрана.


От Пазари Възраждане искат да направят Ротондата приветливо място и за младите хора. Ще има обособено място за скейтърите, ще бъде монтира и видеостена. В бъдещия мол ще има и магазини за спортни стоки и сервиз за скейтове.


Остава само да заработи Централната гара, чийто ремонт Националната агенция железопътна компания бави вече с години. Последният пуск в срок в началото на  2016 г. също едва ли ще бъде факт, като се има предвид, че сградата изглежда ремонтирана наполовина и около нея се "размотават" кранове и тежки машини.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

козирог

Преди обяд ще сте още под въздействието на вчерашни впечатления

Преди обяд ще сте още под въздействието на вчерашни