20.10.2015 15:30

КАТ и паспортните стават предприятие

Видян 2632 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Паспортната служба, КАТ, регистрацията на автомобили и всички останали административни услуги, които МВР предоставя, ще бъдат отделени в самостоятелно предприятие. Това обяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. По думите й това ще бъдат част от мерките, които се предприемат в подготвената административна реформа във ведомството й.


„Става въпрос за друга финансова система, при която тези пари, вместо да отиват в бюджета, от бюджета да идват като трансфери, ще остават в дружеството, което ще може и технологично да се развива по-добре. Сега чакаме пари за заготовките за паспортите, за служебните коли и т.н. от държавния бюджет, а така ще могат да се управляват по-добре”, коментира Бъчварова.


Преди няколко дни по време на посещението й в Грузия тя лично видяла как работи подобна система. Идеята е с обособяването на самостоятелното предприятие в него да работят хора на трудови договори, а в министерството да останат полицейските служители. Министър Бъчварова коментира още, че целта е структурата на ведомството й да стане по-модерна и да не бъде толкова тромава и тежка, както досега.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион