19.10.2015 10:00

Станишев: ПЕС и левите партии ще върнат Европа на надеждата

Видян 1255 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Ливио Драгнеа е  силен лидер, който ще отговори на новите предизвикателства  и ще продължи процеса на модернизация на Социалдемократическата партия като я отвори към нейните  членове и местни структури и поеме дългосрочни ангажименти към гражданите на Румъния. Така ще постигнете две нови изборни победи следващата година“, заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев на конгреса на партията в Букурещ.


По думите му този конгрес трябва да даде силен старт на двете кампании, които са важни не само за партията и за Румъния, но и за демокрацията в Европа. Той обясни, че сред европейските граждани има чувство на несигурност, липсват надежда и перспектива. Според него именно европейските социалисти и  социалдемократи в Европа трябва да се преборят да върнат Европа на надеждата и бъдещето.


Той подчерта, че за това партиите-членки на ПЕС трябва да са силни, обединени, амбициозни и отворени за хората. „Нашите ценности са свободата, солидарността, справедливостта, единството. Трябва да ги отстояваме и да се борим за прилагането им в ежедневието“, категоричен бе лидерът на ПЕС. По думите му това няма да е лесно, защото опонентите на социалдемократите в Румъния използват всички методи, за да се доберат до властта  и не ги интересува как живее средностатистическият румънец. „Вие може да дадете на народа на Румъния това, от което се нуждае. Не сте сами във вашата борба. Европейските социалисти и социалдемократи са зад вас. Без вас няма да сме достатъчно силни да променим, Европа“, заяви Станишев.


Той каза, че помни Румъния в тежки  моменти и колко трудно е било на хората по време на предишното дясно-консервативно правителство, както и амбицията,  с която румънските социалдемократи са се борили за промяна. ''Впечатляващо е постигнатото от правителството на Виктор Понта – въвеждане на ред във финансите на страната,  икономически растеж, разкриване на хиляди нови работни места. Това е нова надежда за румънците и Румъния. Хората обаче очакват винаги повече и вашата партия го разбира. Животът всеки ден се променя, така става и с умните партии, които продължават да се борят и вярват в бъдещето“, коментира Сергей Станишев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и