Свързани новини

17.10.2015 09:46

Унгария затвори границата си с Хърватия, създава "транзитни зони"

Видян 1527 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Унгарското правителство обяви, че е затворило границата на страната с Хърватия за нелегални мигранти. Огради от бодлива тел са блокирали граничната линия, предаде AFP.
„Границата е затворена за икономически мигранти, но вие все пак можете да пресечете границата легално и да търсите убежище“, съобщи говорителят на унгарското правителство Золтан Ковач.


 


 Министърът на външните работи Петер Сиярто пък каза, че "официалните гранични постове ще продължат да функционират, но със стриктен контрол", като ще възпират преминаването на мигранти, които нямат виза. На практика Унгария създава "транзитни зони", както на границата си със Сърбия, където мигрантите ще могат да подават молба за убежище без формално да влизат в страната, и откъдето ще могат да бъдат връщани бързо, пише Монд.

В нощта срещу петък, след европейската среща на върха в Брюксел, Европейската комисия изрази "оптимизма" си, съобщавайки, че е постигнато споразумение с Анкара за ограничаване на миграционните потоци. Турският министър на външните работи Феридун Синирлиоглу поля със студен душ обаче ентусиазма на Брюксел. "Това не е окончателно (...) Това е проект, по който работим", заяви той, определяйки като "неприемлива" финансовата помощ, предложена на Турция от Евросъюза.

Планът за действие на Брюксел предвижда финансова помощ за Турция, за да могат властите да удържат мигрантите на своята територия и да предотвратят притока на бежанци в Европа. Анкара пък настоява за съживяване на преговорите за членство на страната в ЕС и  улеснено издаване на визи за турски граждани. По въпроса с финансовата помощ тя уточни, че има нужда най-малко от 3 млрд. евро само през първата година. Европейските лидери заявиха обаче в четвъртък, че се предвижда ново финансиране, без да посочват конкретна сума.

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Завръщането на Петя Пеева

ЗаПлетени истории: Завръщането на Петя Пеева

Плетените дрехи са хит в световните ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и преразглеждане

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и