Свързани новини

13.10.2015 17:11

Следствието: Разлята течност е причината за Витиня

Видян 2354 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като от 19 мин  първи съобщихме, че причината за безпрецедентната верижна катастрофа в тунела Витиня е разлята течност, информацията вече се потвърди и от следствието.


Както е известно 2 дни след случилото се властите твърдяха, че несъобразена скорост е довела до автомелето.


Припомняме, че при инцидента в четвъртък трима души загинаха, а десетки пострадаха тежко. Случилото се може да бъде определено като катастрофата на века в бг историята.


От прокуратурата съобщиха, че до месец се очаква да излязат и категоричните резултати от пробите взети от мястото на зверския инцидент.


Всички свидетели са разпитани, а версиите по които работи следствието са поне 3. Не е изключена и вероятността за случайно деяние.


За оставки в Пътната агенция настоя депутатът от Патриотичния фронт Валентин Николов. Той е един от катастрофиралите в тунела и разказва:


 "Имаше разлята течност на пътя в тунела Витиня, не знам дали беше нафта, масло, нито кога и по какъв начин се е разляла, но имаше". Според него настилката е била абсолютно хлъзгава както при поледица. Автомобилът му е един от първите катастрофирали в тунела.


"Веднага след това започнаха да се блъскат всички останали в нас.", каза Николов. Той допълни, че линейките и полицията са дошли на място след втория час.


За наличието на разлято масло по магистрала Хемус обясни в петък и близък на пострадал мъж в мелето. Жервата е автомобилен пилот, който в деня на зверската катастрофа е пътувал с модерно возило, с всички хайтек системи за безопасност. Въпреки това, течността е направила пътя много хлъзгав,  шофьорът губи контрол над суперколата и на влизане в тунела се нанизал в другите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог