13.10.2015 17:02

Лили Иванова донасяла за Найден Андреев

Видян 3049 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лили Иванова е подписала донос срещу композитора на една от двете си най-популярни песни – Свири, свири щурче.  Цитатът е от интервю на самия академик Найден Андреев и е сензацията в нова книга за кубратската легенда. Пикантният откъс е публикуван от вестник Шоу, който е намерил достъп до ръкописа на скандалното томче:
„Лили Иванова непрекъснато казва, че мрази лъжата. По този повод искам да споделя една грозна история за предателството от нейна страна. В БНТ аз менажирах новогодишните програми, които снимахме в ГДР. Поканих Лили да дойде с нас в Германия. Обаче тя имаше някакъв ангажимент. Съобразихме се и дадохме готов списък на певците на ръководството на Комитета за изкуство и телевизия на ГДР. Понеже Лили каза, че е заета, не беше в този списък.Обаче два дни преди да заминем се обади по телефона и каза: „Свободна съм!”. Викам: „Ти си свободна, обаче знаеш желязната дисциплина на германците”. Тогава някои хора използваха тази ситуация и пуснаха донос срещу мен в ЦК на БКП. Този донос Лили подписа.



Писано беше, че баща ми бил царски офицер.Но де да беше! Той беше модист, сега му викат дизайнер...С моя сърдечен приятел Стефан Данаилов отиваме на среща с Тодор Живков. И другарят Людмил Попов, завеждащ отдел Култура в ЦК, идва и ми вика: „Абе, я ела утре, има една преписка срещу тебе, нещо са те натопили”. Аз отивам и той ми дава да чета някакви гнусотии, в които съм наклепан, ама ужасно! Бил съм лъжец, подлец, крадец...Всичко това било проверено.
Развалих си отношенията с Лили Иванова. Не исках да чуя за нея. Минаха години. Един ден дойде при мене Асен Гаргов, с когото тя живееше, и каза: „Бате, Лили ти се извинява. Моля те, прости й! Нека се видите”. Лили не дойде на крака да ми се извини”.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения, но