07.10.2015 12:12

Путин празнува рожден ден с хокеен сблъсък

Видян 1708 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На рождения си ден президентът на Русия Владимир Путин ще участва в хокеен мач, съобщи неговият прессекретар Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.


Руският държавен глава, който навършва днес 63 години, овладя този спорт сравнително скоро - преди три години, съобщава Dir.bg.


Оттогава неведнъж е излизал на леда в приятелски мачове и редовно участва в мачове на Нощната хокейна лига. Тя е създадена с цел развитие на любителския хокей с подкрепата на президента и ветерани спортисти.


Една от първите появи на Путин на хокейната пързалка през 2012 г. също беше свързана с такъв турнир - отборите играят едва часове след встъпването в длъжност на руския лидер. Освен участието в турнири заедно със спортисти, Путин няколко пъти е канил на леда и колеги политици, по-специално президентите на Финландия и на Беларус, припомня агенцията.


По принцип руският президент не придава специално значение на рождения си ден сред обикновените делници и той минава в работа. Едва преди година Путин - за пръв път от години, официално си взе почивен ден и замина със самолет за сибирската тайга, за да го прекара "далеч от цивилизацията", добавя ТАСС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп