06.10.2015 14:55

Цигани пребиха екип на Нова телевизия в Самоков

Видян 1674 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Екип на Нова тв, който отишъл да снима един от кандидатите за общински съветници в Самоков, е бил пребит вчера по обяд.


Репортерката Надя Ганчева, операторът и шофьорът на медията са опитали да влязат в ромската махала на града, където живеел местният политик. Най-вероятно съседите му са решили, че служителите на Нова тв са пристигнали да разследват всекидневните кражби на ток в квартала и са атакували с юмруци и ритници журналистите.


Побоят започнал веднага след пристигането на екипа. Не е имало интервюта, снимки или провокация от страна на представителите на медията. Операторът Михаил Кръстев е с пукната скула. Шофьорът Валери Иванов - с насинено око. Репортерът Надя Ганчева като по чудо се е измъкнала от шамарите. Циганите нанесли и имуществени щети – счупили камерата и удряли служебната кола. Малко след това се е намесила и полицията.


„Агресията беше провокирана първоначално от кандидата за общински съветник - Трайчо Василев, а след неговата реакция, десетки роми атакуваха екипа ни. Колегите са успели да пуснат камерата и да заснемат част от побоя. За съжаление, тя беше счупена след като мъж, разпознат като сина на Трайчо Василев изрита техниката и оператора и я повреди.”, разказа Надя Ганчева.


От Нова припомнят, че екип на предаването Разследване не еднократно показало на зрителите как работи частното енерго в Самоков и как се краде ток в града. След излъчването на първия епизод по темата тръгна прокурорска проверка, която да установи масовото престъпление, тъй като това е криминално деяние. Част от ръководството на ЧЕЗ в града беше уволнено заради случая.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

скорпион