Свързани новини

02.10.2015 17:22

Италия и Франция също разследват VW

Видян 1524 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Скандалът, свързан с вредните емисии на немския производител на автомобили Volkswagen се задълбочи. Франция и Италия започват разследвания по случая, пише "Гардиън", цитиран от КРОСС.


Италианският регулатор ще разследва дали Volkswagen e свързан с "некоректни търговски практики" чрез предлагането на моделите си, като "отговарящи на нормите за емисии". Те обаче не успяват да влязат в нормите без допълнителни "коригиращи устройства".


Разследването включва още Audi, Seat и Skoda (дизелови модели), продадени между 2009 г. и 2015 г. Volkswagen вече преустанови продажбата на въпросните автомобили в Италия и бе потвърдено, че компанията ще изтегли над 650 000 коли от страната.


Служител на Прокуратурата във Франция заяви пред Ройтерс, че разследване е започнало. Френското списание "L'Express" от своя страна твърди, че процесът е започнал по инициатива на Пиер Серн - заместник председател на региона в Северна Франция - Ил дьо Франс.


Агенцията за опазване на околната среда (EPA) разшири своето разследване, като то ще включва най-малко 28 дизелови модели автомобили, направени от Volkswagen, Audi, Seat и Skoda, пише Financial Times.


Американската агенция за опазване на околната среда пък започва разследвания срещу BMW, Chrysler, General Motors, Land Rover и Mercedes-Benz (дизелови модели).


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Този ден е най-добре да прекарате на уединено място в молитви


Този ден е най-добре да прекарате на уединено място в