28.09.2015 14:24

Калфин маха бг предимството за работа у нас заради пришълците

Видян 1588 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

87% от българите не искат повече „бежанци” у нас, докато 63% направо признават, че се страхуват от тях и то според прясно проучване на проевропейската и проправителствена агенция Алфа Рисърч от кръга Капитал. И има защо да е така.


Вицепремиерът и социален министър Калфин смята да махне предимството за наемане на работа в България на наши граждани и хора от Европейския съюз. Целта на отмяната, която се готви на т.нар. „пазарен тест” е по-лесното вземане на пришълците  от родни работодатели. Досега защитата на правото на труд на българските и европейските граждани бе гарантирана от закона. Той поставя и изисквания за ценз – най-малкото за език и култура, на които критерии нелегалните имигранти не отговарят. 0 от 17 000 са се записали на безплатните курсове по български. Статистика на Агенцията по бежанците показа, че



само 5% от нашествениците имат висше или полувисше образование


Отделно, повечето само го твърдят, но малцина могат да докажат образователните си степени. Махането на т.нар. „пазарен тест” и улесняването на достъпа до работа на нелегалните имигранти се тълкува като покана все повече от тях да прииждат у нас.


По последни данни, потокът без друго се е удвоил през септември, сочат резултатите на Граничната полиция. Трудовото ни министерство действа в абсолютен разрез с европейската политика –



Германия, Дания, Белгия вече драстично ограничиха социалните бонуси за мигрантите


 и то точно в последните две седмици. Сърбия също даде челен пример. В съседната страна вече осъдиха 351 души за незаконен трафик на „бежанци”. В задачата се пита защо в България това число е кръгла 0 ( нула !!!) ?


На този фон е интересно да се спомене, че според руското разузнаване по така наречения „балкански канал” за мигранти през България, Сърбия и Румъния „протичат” под масата над 600 милиона долара, което означа 1 050 000 000 лева. Очевидно някой на високо ниво сериозно се облажва от трафика на нещастници от цял свят. От които според данни да Евростат едва 20% са сирийци, а според числата на Дамаск – под 15 на сто (това са повечето мъже, които пътуват с жени и деца, а те са огромно малцинство).


Такава е горчивата истина!


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

стрелец