26.09.2015 10:04

Путин: Трябва да се спаси Асад

Видян 1195 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Няма друго решение за сирийската криза, освен да се засилят правителствените структури и да им се помогне в битката срещу тероризма”. Това заяви руският президент Владимир Путин, който ще се срещне с американския си колега Барак Обама в понеделник в Ню Йорк, съобщава Гласове.


Владимир Путин демонстрира повече от всякога подкрепата си за режима на Башар ал Асад миналата нощ в интервю за предаването “60 минути” на американския телевизионен канал Си Би Ес. Цялото интервю ще бъде излъчено в неделя, пише “Фигаро”.


На въпроса на водещия на предаването дали нарастващата руска военна мощ в Сирия цели да спаси Башар ал Асад, Путин отговори: “Да, имате право”.


“Дълбоко вярвам, че всички действия в другата посока - които целят да съборят законния режим в Дамаск - ще създадат ситуация, която вече наблюдавахме в други страни в региона или в други райони, например в Либия и Ирак, където всички държавни институции бяха унищожени”, аргументира се руският президент.


Новото изявление на Владимир Путин идва малко преди пристигането му в понеделник в САЩ за участие в Общото събрание на ООН и предвидената среща с президента Барак Обама в Ню Йорк.


От две седмици САЩ са разтревожени от военните намерения на Москва в Сирия. Според Вашингтон руските сили са на път да създадат модерна военновъздушна база в Латакия, бастиона на Башар ал Асад. Най-малко 28 бойни руски самолета бяха разположени там, посочва “Фигаро” и припомня, че досега руснаците имаха само военноморска база в Тартус.


Барак Обама, който ще се срещне в понеделник с Путин, иска да узнае с какво руското военно присъствие в Сирия ще допринесе за поражението на организацията “Ислямска държава”, съобщи източник от Белия дом. “Аргументът на Москва, че засилването на руското военно присъствие в региона ще позволи да бъдат спрени джихадистите от “Ислямска държава", не издържа”, коментира източникът.


В сряда Москва заяви, че САЩ стават все по-възприемчиви за руските позиции за сирийския конфликт, твърдение, което бе оспорено от Вашингтон, според който Башар ал Асад е “губещ залог”.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак