Свързани новини

24.09.2015 12:19

Евродепутатка от ГЕРБ: Меркел лъже за "горещата точка"

Видян 1945 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Грандиозен скандал предизвика неточният превод между премиера Борисов и канцлера Меркел за настаняването на "бежанци" в България, осъществен от евродепутатката на ГЕРБ Ева Паунова.


"Доколкото съм запозната, вчера присъствах и на една от срещите на лидерите на ЕНП, България не е поискала такова нещо". Това заяви Паунова в българското Народно събрание. Според нея е било обсъждано така наречените "горещи точки" да бъдат извън ЕС. Ала германският канцлер Ангела Меркел заяви, че България сама е поискала да създаде такъв център на територията си и че ЕС с радост ще го финансира. Тя подчертава, че това се е случило по изрично наше желание.  “Всеки може да интерпретира една дума, както прецени или да започне интерпретацията от там, където реши”, това каза министър-председателят Бойко Борисов по повод скандала. По-късно той опроверга категорично информацията, че е поискал да има „гореща точка“ за прием на бежанци на територията ни на извънредния съвет в Брюксел. "В България и сега има гореща точка – има изградени бежански лагери, грижим се за мигрантите по-добре от българските пенсионери", подчерта Борисов. Скандалът с "лъжата" на Меркел, но която не бе опровергана от никой друг от 20 присъствали европремиери, се случва на фона на сриващия й се рейтинг. Последното социологическо проучване публикувано от Щерн, сочи, че популярността на германския канцлер спадна до най-ниското си равнище след критиките към подхода й за справяне с миграционната криза. Рейтингът на одобрение на Меркел е намалял с 3% през изминалата седмица, но е 49 процента.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв