23.09.2015 13:49

Пенсиите намаляват с реформата на Калфин

Видян 4742 пъти | Коментари 0
Гласували 5 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Пенсионната реформа, която беше отчетена като успех от това правителство всъщност е управленски провал. И показва цялата некомпетентност, импотентност, арогантност и неспособност  на това управление да проведе каквато и да е реформа в каквато и да е сфера. Ако това е успех, аз не знам как ще изглежда провалът”, пише вицето на Кунева от последните президентски избори Любомир Христов – уважаван икономист и финансист.
„Чух заявени три намерения. Първо: да се увеличат пенсиите, да се подобри тяхната адекватност. Сега са ниски, средната пенсия за 2014 г. е 329 лв. при праг на бедността 286 лв. Втората заявена цел е да се намали зависимостта на НОИ от бюджета. Третата цел беше да се направят дълбоки,  комплексни и, най-важното, дълготрайни, промени които да ориентират хората във вземането на решения. Нито една от тези цели не беше изпълнена.



 Усещането е за нещо все по-сложно и непонятно. Това е нарочно. Цялата пенсионна система в България е основана на подвеждане и заблуда на всички, които са нейни пациенти. Тоест на целия работещ български народ.
Бъдещите пенсии не бяха увеличени, а бяха намалени, защото се намалява броят на годините, в които ще ги получавате. Приетите през юли и публикувани през август поправки в Кодекса за социално осигуряване засягат само пенсиите, идващи от държавното обществено осигуряване - от социалните осигуровки и от бюджета. Въпросът е кой ще ги плати, откъде ще дойдат парите. Няма предвидено перо в бюджета. Тоест пенсиите са “увеличени”, но пари за това няма .
Това, което минава за увеличение е обещанието, че някога ще бъде увеличен процентът от средния годишен доход въз основа на който се отпуска пенсия от ДОО. Само че това няма да стане. За всяка година осигурителен стаж сега, получавате правото на 1.1 на сто от средния осигурителен доход за страната в годината преди да се пенсионирате. Осигурителните ви вноски купуват този 1.1 процент. В закона пише, че постепенно той ще се увеличи до 1.5 на сто.А аз ви казвам, че това няма да стане.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес е идеален ден да се заемете с творчески проекти


Изпълнени с вдъхновение и креативност, днес е идеален