20.09.2015 09:56

Започнаха предсрочните избори в Гърция

Видян 1196 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Победителят ще получи правото да сформира правителство, което ще трябва да проведе икономическите реформи, с които Атина се ангажира в замяна на отпускането на 86 милиарда евро финансова помощ за страната, съобщава Гласове.


 


До последния момент шансовете на „Сириза“ и "Нова демокрация" за победа са почти равни. Кой ще бъде победителят - 41-годишният Алексис Ципрас или главният съперник му съперник 61-годишния Вангелис Меймаракис.


 


Редица проучвания на общественото мнение през последните дни показаха лека преднина за левите (между 0,3 и 0,8%). Около 10-15 процента от гражданите са все още не са решили за своя избор, а от тях до голяма степен ще зависи изборният резултат.


 


Избирателите са изправени пред труден вот, поради факта, че двете водещи партии имат сходни програми и обещават да спазват строгите условия на програмата за трети заем, срещу което страната ще получи 86 млрд. евро. Те обаче се различават по важни подробности по отношение на политиката на либерализацията на пазара, колективните трудови договори, защита на правата на работниците в публичния и частния сектор, както и имиграцията.


 


В същото време бъдещото правителство ще бъде изправено пред задачата през следващите четири месеца да приеме повече от 150 закона и разпоредби относно прилагането на реформи в различни области, от които около 50 са посочени като предварителни условия, за да продължаване на финансирането.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на