01/02
14.09.2015 10:30

Меркел, Оланд и Камерън призоваха Иран да признае Израел

Видян 997 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на Франция Франсоа Оланд, германският канцлер Ангела Меркел и британският министър-председател Дейвид Камерън призоваха властите на Иран да признаят съществуването на Израел в обща тяхна статия, публикувана на страниците на The Washington Post, цитирана от Агенция "Фокус".


„Ние недвусмислено осъждаме непризнанието от страна на Иран на Израел и смятаме за неприемливи изказванията на лидерите на Иран за Израел“, пише в статията. Оланд, Меркел и Камерън отбелязват, че ядрената сделка с Техеран едва ли щеше да се сключи, ако не смятаха, че споразумението ще отстрани угрозата над сигурността на региона и режима за неразпространяване на ядрено оръжие в световен мащаб. Тримата европейски лидери отбелязаха, че споразумението с Иран затваря пътя на Техеран към ядрено оръжие и изразиха надежда, че то ще бъде продължително и спазвано.


Дипломатическите отношения между Техеран и Тел Авив бяха прекъснати след Ислямската революция от 1979 г. в Иран. Иранските власти не признават съществуването на държавата Израел и постоянно използват агресивна риторика спрямо него.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.