Свързани новини

11.09.2015 13:49

МВнР: Имаме задължения да не допуснем превозването на оръжия за Сирия

Видян 1216 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По молба на руската страна в МВнР бе проведена среща на представители на дирекция „Консулски отношения” с дипломати от посолството на Руската федерация, съобщиха от Агенция "Фокус", позовавайки се на информация на МВнР.


По време на срещата руските представители поискаха разяснения във връзка с отказа за предоставяне на разрешение за прелитане в българското въздушно пространство от военно-транспортни самолети, собственост на Главния щаб на ВВС на Руската федерация, в периода 1-24 септември т. г. На руската страна бяха предоставени съответните разяснения. Българската страна използва срещата, за да изложи още веднъж предложението на министъра на външните работи Даниел Митов, руските самолети, за които се твърди, че ще транспортират хуманитарна помощ за Сирия, да бъдат проверени при междинно кацане на българско летище. Българската страна се ангажира за максимално бързо инспектиране на товара.


Министерството на външните работи използва случая, за да отхвърли по най-категоричен начин внушенията на говорителя на руското външно министерство за позицията на нашата страна. България не е и няма намерение да възпрепятства преминаването през нейна територия на хуманитарна помощ за Сирия и приятелския сирийски народ. В същото време България има международно-правни задължения да не допусне транспортирането на въоръжения за режима в Сирия, произтичащи от решения на Европейския съюз.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

риби

Доста енергичен работен ден

Доста енергичен работен ден, а вечерта множество срещи