08.09.2015 12:43

Четири пъти повече пожари през 2015 година

Видян 897 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Месец август беше изключително тежък . На фона на миналогодишната статистика, когато се борихме с наводнения, тази година имахме около 4 пъти повече пожари, като брой възникнали, и унищожени и засегнати площи. Достигнахме нивата от по-миналата година. Това коментира пред БНР началникът на сектор „Превантивна дейност" към Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" главен инспектор Стефан Стефанов. Високите температури и избуялата на изсъхнала растителност са благоприятствали пожарите, поясни той, съобщава КРОСС.


В нито една от европейските страни, а и не само, не се осигурява безопасност на хората само с държавните ресурси. Изключително много се разчита на доброволчеството. При нас има специфика в тази дейност, тъй като трябва да разчитаме на добре подготвени и обучени доброволци, не всеки може да хване лопата и да дойде да помага в гасенето на горски пожар, а да не говорим за по-сложни произшествия.


Доброволците, които нямат специфична подготовка, са страшно важни и са голяма сила, но те могат да бъдат използвани при отстраняване на последиците от бедствията, където се иска съвсем друг тип организация и много труд.


В страната има над 2500 регистрирани доброволци, преминали обучение. В момента от Пожарната се подготвят и за учебната година. Заедно с МОН е подготвена инструкция, която да регламентира обучението в училищата за действие при бедствия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Немската икономика

Мрачна прогноза за немската икономика

Група от водещи немски икономически ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!