08.09.2015 10:08

Европейските лидери гласуват новите квоти за бежанците

Видян 2720 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Единна политика на предоставяне на убежище на бежанците, а не издигане на стени и на национални бариери. Това трябва да бъде отговорът на Европейския съюз на настоящата миграционна криза, според председателя на Европейския парламент Мартин Шулц, съобщава КРОСС.
Днес евродепутатите ще разгледат доклад за разселването на 40 хиляди бежанци в различни страни от Стария континент, а утре се очаква да обсъдят и гласуват предложените от Европейската комисия нови квоти за разпределянето на други 120 хиляди.
При откриването на първата септемврийска пленарна сесия на Европарламента Шулц призова европейските лидери да не забравят, че бежанците бягат от терористични групи като "Ислямска държава", подтиквани от пълно отчаяние. Същевременно според председателя на Европейския съвет Доналд Туск имиграционната криза в Европа е началото на преселение, което може да продължи години, ако не бъдат овладени конфликтите в Близкия изток.
Лидерите на редица европейски държави вече се изказаха по въпроса за предложените от Европейската комисия нови квоти, като настроенията са противоречиви. Франция вече се съгласи да приеме 24 хиляди имигранти през следващите две години - решение, което върховният представител на Европейския съюз Федерика Могерини приветства и призова всички страни членки да последват примера на Париж. Същевременно Германия, която очаква до края на годината в страната да са влезли общо над 800 хиляди бежанци, все още няма официална позиция.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

стрелец