Свързани новини

06.09.2015 15:09

Огнян Донев ни съди, че не бил „невинно цвете”

Видян 2861 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Огнян Донев е завел дело за 75 300 лв., разделени на три иска по 25 100 лв., защото се бил обидил на 19 минути. Най-забавната от засегналите го реплики е, че е/не е „невинно цвете”. Мъж почти на 58 години. Добре де, Оги, цвете си. Невинно цвете.

И ако това си е хумореска с нужда от психоанализа, съвсем сериозно прозвуча пуснатата половин час преди края на последния работен ден на БНБ присъда: на Огнян Донев не бе дадено право да придобие банката Токуда. Подуправителят в ресора Димитър Костов не пожела да сподели какви са опасенията по адрес на невинното цвете, които изпитва ръководството на централната банка.

Дали пък те не  се съдържат и в нашите текстове за Здравния октопод, от които Донев е извадил „невинното цвете” като висша форма на обида? Ами, нищо чудно, но без реална информация ни  остава само да гадаем.

Дали става въпрос за първоначалното кредитиране на смелите сделки на Донев по времето на кмета Софиянски за придобиването на всичките Софийски аптеки на цената, на която после бе продадена само 1 от тях – тази на Св. Неделя на Райфайзенбанк? 

Да напомним, че други станаха бутици – тази на Алабин и Ал. Батенберг, трети клон на МТел – тази на площад Славейков. Остана сал едничка  до поликлиниката на ЦК на Позитано, ама и тя се води на някакво дружество, притежавано от офшорка. А Донев нека ни съди, че не били ликвидирани аптеките. Логистичната база на Аптечното, също част от сделката на Софиянски с Донев преди над 15 години, днес е Софарма трейдинг, благодарение на презапасяването с лекарства откъдето хем болниците затънаха в дългове, та Москов иска да продава основните, включая Пирогов, хем цените на медикаментите на дребно хвръкнаха до небесата за радост на бедния пенсионер.

Дали обаче в притеснението на БНБ не става въпрос за едни опасни борсови игри на невинното цвете, за които медиите бяха писали преди години?

Дали пък недоверието след изнесените от цяла сюрия тв канали и вестници сатрапски операции в бониците Доверие на същото цвете не е довело до отхвърлянето на Донев като банкер от БНБ, не от 19 минути?

За нас е радващо и престижно, че институциите са на едно мнение с нас. А ролята ни е такава: „Човек предупреден, наполовина е спасен”.

Да му мислят онези, които силово и не според правилата наложиха Димитър Радев за шеф на БНБ, като очакваха да го водят за носа – това беше президентският кръг, в който влизат и Кристалина, и Иво Прокопиев – олигархът, който ходи на море с държавния глава, че и самият Донев. 

Невинното цвете сигурно ще потърси сметка на другарите си, защото по странно стечение на обстоятелствата и правителственото решение да се продават болниците, начело с Пирогов, и даването на БНБ на Димитър Радев едва ли случайно съвпаднаха по време със старта на сделката за Токуда банк.

Ние нямаме вина, ако някой на някого нещо е обещавал, пък не го е изпълнил.    





Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на