02.09.2015 10:56

Започва новата парламентарна сесия

Видян 2362 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Днес е първият работен ден на народните представители след лятната ваканция. В началото на пленарния ден депутатите ще обявят от парламентарната трибуна приоритетите си за четвъртата сесия на 43-ото Народно събрание. Очаква се акцент в изказванията да бъдат предстоящите местни избори на 25 октомври. Съдебната реформа и поправките в конституцията също ще бъдат сред приоритетите на управляващите ГЕРБ и Реформаторски блок, а БСП ще заложи на социалния дух на ангажиментите си и ще предложи своя алтернатива за бюджета за 2016 г., съобщава КРОСС.


Възможността за традиционните изявления може да бъде отнета на групата на Български демократичен център, тъй като петима от общо 14-те депутати на групата обявиха, че я напускат в последния ден преди ваканцията. Това са Светлин Танчев, Георги Ковачев, Борислав Иглев, Румен Йончев и Явор Хайтов. Според правилата на депутатите парламентарна група може да се формира при най-малко 10 депутати. Така Народното събрание ще започне новия сезон със седем вместо с осем групи.


Първо заседание от новата парламентарна сесия обаче няма да открие председателят на НС Цецка Цаче­ва, тъй като е на служебно посещение в САЩ, където участва в международен фо­­рум на жените председатели на парламенти.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден план днес

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден