02.09.2015 10:24

Военните министри от ЕС с мерки срещу трафикантите на хора

Видян 1909 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министрите на отбраната от ЕС се събират на неформална среща в Люксембург днес и утре, съобщава КРОСС. Очаква се обсъждането на военната подготовка за втори етап от европейската операция EUNAVFORMed срещу трафикантите на хора през Средиземно море. Страната ни ще бъде представлявана от министър Николай Ненчев.


Същинското заседание ще се проведе утре, но тази вечер във Великото херцогство 28-те европейски министри на отбраната ще се засекат на „неформална" вечеря с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенбег. Рядко се организират срещи на такова високо ниво по военни въпроси между двете организации ЕС и НАТО.


От централата на Алианса в Брюксел не коментират темите в дневния ред на генералния секретар, но по неофициални съобщения това ще е сътрудничеството в борбата с "Ислямска държава" в Сирия и Ирак и ситуацията с насилието в Източна Украйна. Освен това още преди 3 месеца Столтенберг обяви, че НАТО е готов да съдейства на военноморските сили на ЕС в Средиземноморието, ако такава помощ бъде поискана.


Военната операция за разбиване бизнес модела на корабните трафиканти ще бъде част от редовното заседание на министрите на отбраната.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

телец

Малко ще поспрат да ви звънят телефоните

Малко ще поспрат да ви звънят телефоните и да ви търсят