Свързани новини

27.08.2015 11:40

Търсят решение на бежанската криза

Видян 1205 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Германският канцлер Ангела Меркел и лидерите на държавите от Западните Балкани се срещат днес във Виена зарази бежанската криза, съобщава КРОСС. Те ще обсъдят възможностите и начините за справяне с най-голяма бежанска и имиграционна криза в Европа след Втората световна война. Срещата се провежда на фона на нарасналите критики срещу ЕС заради провала му да координира решаването на проблема и на поредния случай на потънали във водите на Средиземно море мигранти.


Около 3000 мигранти бяха спасени в сряда край бреговете на Либия, но над 50 са открити мъртви на борда на различни плавателни съдове. Десетки хиляди хора, предимно от Африка и Близкия изток, предприеха пътуване по море тази година с надеждата да достигнат Европа, често пъти на борда на препълнени малки съдове, които никога не са били пригодени за прекосяване на Средиземно море.


Системата за предоставяне на убежище на Европейския съюз не функционира изобщо, заяви в Женева върховният комисар на ООН за бежанците Антониу Гутериш. Той призова лидерите на Общността да координират по-добре реакцията си на наплива на хилядите бежанци, бягащи от насилие в Африка и Близкия изток.


Той предложи стратегическо разполагане на регистрационни центрове за мигрантите в най-натоварените държави по пътя им на север. Според него така властите ще могат по-лесно да разграничават бежанците от другите, които "не се нуждаят от закрила".


Междувременно сръбският премиер Александър Вучич заяви, че страната му никога няма да затвори границите си за мигрантите. Той също призова лидерите от Европейския съюз да се активизират и да съставят план за справяне с наплива на хора към Стария континент.


Над 100 хиляди мигранти са влезли в Сърбия тази година по пътя си на север. За да попречи на влизането им, Унгария изгражда 3,5-метрова ограда по 175-километровата си граница със Сърбия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес е идеален ден да се заемете с творчески проекти


Изпълнени с вдъхновение и креативност, днес е идеален