01/03

Свързани новини

27.08.2015 10:13

Циганинът си призна за измамата на Инвестбанк, и него излъгали "с хонорара"

Видян 5089 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

900 лева – толкова са платили на циганина Васил Колев от кв. „Модерно предградие”, за да стане бушон в измама  за 1,19 млн. лева. Това съобщава Иван Бакалов в e-vestnik.bg. Погрешно някои обвиняват циганите в подобни схеми – на практика те също са измамени и използвани.


Както вече писахме в статията „Нова грандиозна измама с „Инвестбанк”; Агенцията по вписванията е пробита бъчва”, банката е била осъдена на втора инстанция да плати 1,19 млн. лева на фирмата „Диг-94” ЕООД и съдия изпълнител е направил запор за сумата. Банката оспорва запора и обжалва решението във Върховния съд. БНБ с писма до съдия изпълнителя също оспорва запора, като пише, че изпълнението на съдебното решение ще нанесе „увреда” на „Инвестбанк” (като че ли тя е над съда и трябва да й се опрости).


И точно в този момент на съпротива срещу изплащането на дължимата сума, се оказва, че „Инвестбанк” ги е изплатила на неизвестния никому (освен на полицията) събирач на железа, регистриран за кражби – Васил  Колев от кв. „Модерно предградие”. Той се е регистрирал с фалшиви документи като съуправител на едноличната фирмата „ДИГ-94” ЕООД. Вписан е от Агенцията по вписвания на 13 август, още същия ден е постигнал споразумение с банката, тя му е открила сметка в свой клон в центъра на София и му е изплатила на каса в брой над 1 милион лева. Всъщност неграмотният Васил пари не е виждал, само се е подписал, казва самият той на разпити в полицията. Задържан е за 24 часа, разпитан и пуснат да си събира железа и да влезе в някоя нова схема за измама.


Циганинът е обяснил още при разпитите, че адвокатът по прякор Малкия го е взел от”Люлин” с едно пежо и го е закарал в клон на „Инвестбанк” в центъра на София (кой точно той не помни или се прави, че не помни). Там го карали да подпише документи, като му обещали, че ще му платят 1000 лева. Васил е възмутен, че му платили само 900. В измама за 1 млн. измамниците решават да си спестят 100 лева от „хонарара” на циганина. Ашколсун…


И, да не си помисли някой – банката няма нищо общо с измамата, както и тя самата твърди в отговора си до вестника.


От отговора на „Инвестбанк” до вестника се вижда, че банката не признава дълг към фирмата „ДИГ-94”. Смята, че собственикът на фирмата и бившия директор на банката са правили нещо нередно и банката несправедливо е осъдена. Тази песен повтаря и сайтът „Блиц”, който побърза да влезе в ролята на адвокат на банката и да пусне абсурдна статия, наречена разследване. Твърденията в отговора на „Инвестбанк” и в статията на прислужващия „Блиц” са опровергани от съда – банката е осъдена на две инстанции да плати 1,19 млн. лева. Очевидно на „Инвестбанк” е добре познат собственикът и управител на едноличната фирма „ДИГ-94”, след като са имали с него съдебни разправии от 2007 година насам.


Въпросът тогава е – защо, след като не признават дълг, не искат да го изплатят на фирмата и на добре известния им управител, или на съдия изпълнителя, го изплащат на никому неизвестния циганин Васил Колев?


Банката не отговори на въпросите, които й зададохме от e-vestnik – кога и как е платила, кога и как е преговаряла с „представителя на фирмата” и има ли подписан документ преди да му изплати задълженията към „ДИГ-94” ЕООД?


Откъде въпросният Васил и адвокатите измамници зад него са могли да знаят, че въпросната фирма има да взима 1 милион от „Инвестбанк”? Откъде знаят номер на изпълнително дело? Кой може да им каже тези важни подробности за измамата? Очевидно от банката. Фантасмагоричната теза, която се опитва да пробута „Инвестбанк” е, че едва ли не фирмата сама си е организирала измамата. Значи, на фирмата не й стига, че е осъдила банката, не й стига, че съдия изпълнител е в процедура да вземе парите, ами трябва да измисли измама с циганин?


Става нещо още по-интересно. Банката в нарушение на всички закони и правила отказва да даде разпечатка от откритата от измамниците на 13 август сметка на името на фирма „ДИГ-94”, която веднага е изпразнена, а на следващия ден е закрита. Счетоводителката на фирмата отива със своето пълномощно от управителя и със свидетел в централния клон на „Инвестбанк” и иска разпечатка от сметката, която банката й е открила на 13 август. Служителката Женя Пушкарова отказва да даде разпечатка, след като се консултира с началничката си. Няма сериозни обяснения за незаконния отказ – имали вътрешни правила…



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв