Свързани новини

25.08.2015 13:00

Подписахме с Туркменистан за строителството и архитектурата

Видян 1549 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В рамките на официалното посещение на премиера Бойко Борисов в Туркменистан министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и туркменският й колега Чаръй Атаев подписаха Споразумение за сътрудничество между двете държави в областта на строителството и архитектурата, съобщиха от правителствената информационна служба.


Документът ще създаде предпоставка за установяване на трайно партньорство и засилване на икономическите връзки между двете страни.


С подписването на Споразумение се очаква да бъде активизирано сътрудничеството между двете министерства в посочените сфери от взаимен интерес и активно да се съдейства за установяване на партньорство между икономически субекти в областта на строителството и производството на строителни материали от двете страни.


Туркменистан е една от бързо развиващите се икономики в света, която насочва усилията си към развитие на строителния сектор с изключително високи темпове в съответствие с цялостната програма за развитие на страната. В момента там се строят много жилищни и обществени сгради, съоръжения, обекти на пътната, спортната, водната и ж.п. инфраструктура.


Споразумението конкретизира сътрудничеството в определени направления: нормативната уредба в областта на строителството и архитектурата; градско управление и развитие и прилагане на принципите за устойчиво развитие, обмяна на опит при осигуряване на сеизмична устойчивост, енергийна ефективност на сградите и обновяване на сградния фонд; съдействие при установяването на контакти между неправителствени организации и браншови съюзи в областта на строителството и строителната индустрия и др.


Документът стъпва на реално съществуващите възможности на двете държави и взаимният интерес на техните институции да развиват и укрепват двустранните отношения.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева