24.08.2015 14:02

20 нови фара по българския бряг на Дунав

Видян 1215 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

20 нови фара със система за наблюдение ще бъдат поставени по българския бряг на река Дунав. Заедно с новите плаващи знаци те ще помогнат за подобряване на обстановката за корабоплаването.


Това съобщи изпълнителният директор на Агенцията за проучване и поддържане на река Дунав кап. Павлин Цонев, съобщава БГНЕС.


"В момента имаме група, която работи с автомобили и те извършват подготовката на основите на бреговите фарове. Това са железобетонни основи, на които ще се издигнат стоманени греди, а върху тях ще бъдат монтирани бреговите фарове. Остават ни още четири основи", обясни кап.Цонев. В района на Русе е предвидено да има два фарa- единия червен, а другия зелен, и те ще бъдат на входа на зимовника - специализираното пристанище на АППД.


Същевременно корабите "Вит", "Дунав" и "Тодор Каблешков" работят по подмяната на бреговите знаци. "Започнахме от Ново село, от нашата западна граница. В момента са стигнали до Долни Цибър, като в същото време корабът "Вит" от Русе до Сомовит вече е поставил знаците. Така че остават около 90 знака от Долни Цибър до Загражден и около 80 знака от Силистра до Русе, но това го прави корабът "Дунав". След като приключи рейсът на кораба "Каблешков", до средата на октомври трите кораба ще бъдат ангажирани да монтираме знаците от Силистра до Русе", обясни още кап.Цонев.


Знаците се намират предимно в районите на пристанищата, където указват къде се намират котвените стоянки, къде има опасности и други забрани, които се обозначават. Изработени и доставени са също така 160 плаващи светещи буйове, 980 несветещи брегови знаци.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

риби

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни дейности

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни