Свързани новини

22.08.2015 10:29

КАТ ще вади агресивните шофьори от пътя

Видян 1310 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Увеличеният брой катастрофи и ръстът на смъртните случаи по пътя принудиха МВР да обяви извънредни мерки в опит да се справят със ситуацията, съобщава КРОСС. Патрулите на КАТ вече няма да чакат в засада край пътя, а ще се движат в автомобилния поток и ще следят за агресивни шофьори. Мярката ще се прилага предимно по извънградските пътища, обясни пред "Сега" шефът на пътната полиция Бойко Рановски. Отделно от това от МВР са набелязали мерки и за нарушаващите правилата велосипедисти и пешеходци.


Заповедта за новия ред за контрол по пътя е подписана вчера и изпратена на областните дирекции. Те трябва да преценят къде да разположат патрулите си, така че мерките да са ефективни. Извеждането на агресивни шофьори ще се прилага на места като Околовръстния път на София. Същото ще се прави край Пловдив, Варна, Бургас, Хасково, откъдето минава пътният поток за Турция, Стара Загора и в Кюстендил.


"В Смолян няма кого да извеждат от трафика, защото там няма трафик", каза Рановски. По думите му новите извънредни мерки няма да отменят старите, т.е. снимането с мобилни и стационарни камери продължава. Шефът на КАТ обясни, че в момента патрулите стоят отстрани на пътя, но шофьорите си сигнализират с фарове и така всички знаят къде трябва да намалят скоростта. След като отминат този участък обаче, всички отново дават газ.


"Това не е насочено срещу хората, които спазват правилата", обясни шефът на КАТ. По думите му ще се следи за водачи, които изпреварват агресивно, карат с превишена скорост, не спазват дистанция, натискат другите шофьори да им правят път, като светят с фарове или свирят с клаксони. При такива случаи полицаите ще спират шофьора и ще го санкционират на място. Новата схема ще се прилага в рамките на месец и след това ще се анализират резултатите.


КАТ ще следи и за велосипедисти и пешеходци, които вършат нарушения. Имало много колоездачи, които се опитват да пресичат на пешеходна пътека, движейки си с висока скорост. Пешеходците, които подлежат на санкция, са тези, които се опитват да пресичат натоварени булеварди като "Цариградско" или "Ботевградско шосе" в столицата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали