20.08.2015 10:51

8 общини изловиха изборни туристи

Видян 1244 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Подетите от местните власти проверки за нередовни адресни регистрации, които се свързват с изборен туризъм, вече разкриха нарушения в 8 общини. Това показва справка в сайтовете на 22 общини, които попадат в челото на негативната класация с най-много промени в регистрациите, съобщава БЛИЦ. Нарушенията засягат основно липсващи документи, които законът изисква при регистрация, както и надхвърляне на максималния брой лица, които могат да се настанят на един адрес, пише "Сега". Даденият един месец за извършване на проверките във всички общини изтича в началото на следващата седмица.


Като най-тежък случай се очертава видинската община Грамада, където по данни на регионалното министерство броят на новорегистрираните жители за първите 4 месеца на 2015 г. надвишава повече от 20 пъти броя за същия период за 2014 г. В едноименния град са открити нарушения на 9 адреса, на които са регистрирани 158 души.


Осем от нарушенията са за надхвърлен максимум обитатели на един адрес и затова проверяващите предлагат броят им да се съкрати до определения от закона. В един случай 20 души се водят в административно-търговска сграда и ще бъдат заличени до един. Над 100 регистрирани ще бъдат заличени и в местното село Тошевци. В Тополовград проверяващите искат административно наказание за кмета на село Капитан Петко войвода, след като се оказало, че в десетки комплекти за документи за постоянен и настоящ адрес липсват съответните заявления. 47 души ще загубят регистрациите си в хотел в Елин Пелин, тъй като са престояли там повече от 4-те месеца, позволени по закон. 29 нарушения са хванати в община Трън, повечето от които засягат непредставен документ в общината за адресна регистрация - за собственост върху имота или за ползването му за жилищни нужди. 15 регистрации по постоянен адрес и 10 по настоящ ще бъдат заличени по същата причина в кърджалийското кметство Перперек. В самия град Кърджали проблеми не са засечени. 15 души ще бъдат заличени във врачанската община Борован, а по пет - в Белене и Божурище.


Само в две от тези осем общини протоколите на проверяващите комисии са съпроводени от заповеди на кмета за дерегистрация на нарушителите, макар че по закон трябва да има такава до 3 дни след приключването на проверката. Самите протоколи се оказват изненадващо трудни за откриване на сайтовете на общините, тъй като често се поместват без съответното наименование и под най-различни рубрики.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на