Свързани новини

18.08.2015 14:00

Публикуваха списъка с кредиторите в КТБ

Видян 1483 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 В Търговския регистър е публикуван списъкът с кредиторите в Корпоративна търговска банка. В списъка, дълъг 173 страници, фигурират имената на хора и фирми с признати вземания от банката, съобщава Агенция "Фокус". Най-големият кредитор е Фондът за гарантиране на влоговете (ФГВБ), който е изплатил 3 647 600 хил. лева на 109 230 вложители за периода 4 декември 2014 г. - 17 август 2015 г. В списъка са вложителите с над гарантираните от държавата 196 000 лева депозити.


Най-големите кредитори-банки са Българска банка за развитие с над 46 млн. лв, следвана от Societe Generale, Париж с над 44 млн.лв., и Commerzbank AG, Франкфурт с почти 12,5 млн. лв. Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол има 10, 7 млн. лв, а НАП - над 3.2 млн. лв.


Сред предприятията начело е „Топлофикация София" с над 90 млн. лева, следвана от военния завод "Дунарит" с над 85 млн. лева, както и винарската изба "Телиш" и НУРТС. "Булгартрансгаз" има да взима 60 млн. лв., "Летище София" 28.6 млн. лв., НЕК 15 млн. лв., БЕХ 14.7 млн. лв., ЕСО 5 млн. лв., АЕЦ "Козлодуй" 4.5 млн. лв., а "Холдинг БДЖ" - 3.8 млн. лв.


В списъка с вложители в КТБ фигурират и болниците МБАЛ "Св. Анна" София и МБАЛ "Св. Анна" Варна, както и МБАЛ Пловдив АД и МБАЛ Пловдив към ВМА София и УМБАЛ "Д-р Георги Странски" ЕАД Плевен.


В списъка фигурират имената и на физически лица, сред които липсват тези на министъра на културата Вежди Рашидов и на Иван Костов, които сами посочиха, че имат средства в банката. Сред имената обаче присъства това на почетния председател на ДПС Ахмед Доган 694 000 лв.


Списъкът е съставен към 22 юни и не включва вземания, които са били изплатени, тъй като са в обхвата на гаранцията. Срокът за обжалване е 14-дневен, а след това синдиците имат още 7 дни да се произнесат по предявените претенции.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,