15.08.2015 15:34

Бойко Борисов: През февруари започваме проучвания за нефт и газ в Черно море

Видян 5397 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

През февруари започваме проучванията за нефт и газ в шелфа на Черно море, заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на посещение във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров" във Варна, предаде Радио „Фокус". Ако правителството на ГЕРБ не беше свалено от власт, „Хан Аспарух" отдавна вече щеше да се проучва, отбеляза Борисов.


„Първите неща, които направи правителството на Орешарски, бяха да се спрат концесиите на „Терес" и на „Силистар". На никого не е приятно България да е независима от газа, защото сме клиенти. Всяка година плащаме за въглеводороди 6,7 млрд. долара, а нашите находища стоят неразработени. Моят проблем с руснаците започна след като пуснах концесията на големия концерн от австрийска, френска и испанска фирми. На руснаците няма да им е приятно клиентът да го няма", посочи Борисов и допълни, че Румъния вече е разработила черноморския си шелф и внася само 10% от горивата си. „Ние имахме близо две години пауза, държавата я нямаше и всичко спря. Искам да благодаря на главния прокурор, под чието ръководство върви операцията по противодействие на контрабандата с горива. Всичко се е претакало по морета и по танкери и накрая няма пари за пенсии и за заплати. Варненци също виждат ефекта от нашата работа - тази сутрин се изкъпах в морето - хубаво и чисто е. Същото се отнася и за пътния възел на Белокопитово - всички имаха някакви претенции, а сега като минах, колите си хвърчат и магистралата е прекрасна", каза премиерът.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец

Емоционалното напрежение може да надделее днес

Емоционалното напрежение може да надделее днес,