Свързани новини

08.08.2015 16:18

Изпратиха Васил Попов със спомени от Сатирата

Видян 1281 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Последно сбогом си взеха близки, приятели и колеги с актьора Васил Попов. Той почина след тежко боледуване на 5 август, на 81-годишна възраст.


 


Освен в ролите му в Сатиричния театър ще го запомним и с изявите му в редица български филми, сред които „Краят на една ваканция” (1965), „Момчето си отива” (1972), „Буна” (1975), „Опасен чар” (1984). Той беше и сред участници в популярната постановка „Криворазбраната цивилизация” (1974) на БНТ по класическата пиеса на Добри Войников.


 


За да се прости с Васил Попов, в църквата „Св. Седмочисленици” в София дойде Стоянка Мутафова, съобщава Дарик. „Той беше много близък мой приятел. Откакто дойде в театъра, много интересно и е точно така - хората се усещат веднага. Ние усетихме двамата, че сме една и съща мая и станахме приятели. А напоследък играхме заедно в две пиеси. Особено във втората - „Молба до Господа”, той имаше голям успех. Къде ли не сме играли в цяла България, такъв успех. Ама как танцуваше той, ама как пееше, знаете колко беше музикален”, каза Мутафова и продължава да разказва спомени за своя приятел: „Не беше надменен. Публиката го търси, той стои назад. „Ела тук отпред”, дърпала съм го за ръка. Хората искат да го целуват, той се свени. Беше много почтен човек, но с това не искам да кажа, че беше много скучен човек, защото някои почтени хора са много скучни, защото се правят на почтени. При него нямаше такова. При него имаше и любов, и омраза, но в по-голяма степен любовта”.


 


Актьорът Никола Анастасов също си спомни за колегата си: „Това е най-веселият човек, когото познавам и който ни е веселил. Нашата гримьорна, където бяхме заедно с Васо, ще помни дълго смеха му и смеха ни. Сега ми се ще да вярвам, че тази раздяла е поредната му шега. Преди три месеца се оказахме и двамата в една болница на един етаж. Като разбрахме, много се зарадвахме един на друг и започнахме да си ходим на гости през времето, в която нямахме лечебни манипулации. Умирахме да се смеем. Смяла сме се толкова много и толкова радостно, че самите лекари се заразиха и започнаха да твърдят, че Сатиричният театър се е преместил”.


 


Актьорът Славчо Пеев разказа за Васил Попов с възхищение към вярата му. „С такава вяра правеше всичко, с такава истина в себе си, че хората просто вярваха на всичко, което говореше, на всичко”, каза Пеев.


 


Актрисата Мария Статулова каза, че човек или помни, или не помни, а „Васил не можеш да забравиш”. „Играехме една италианска комедия в Сатиричния театър, когато беше грамадния сатиричен театър. Той седеше зад кулисите и като хирург прецизно следеше какво и как правиш на сцената и как правиш и аз се чувствах като бебе, което потупват лекичко, за да проходи”, разказа тя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

везни