07.01.2009 16:08

Разпускат строителите в неплатен отпуск

Видян 1038 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Търсенето на жилища се стопява, предприемачите нямат пари


Първата стъпка от съкращенията заради финансовата криза в строителния сектор вече е налице. Голяма част от предприемачите са започнали още преди около месец да разпускат служителите в неплатен принудителен отпуск, научи 19`. Договорите за заетост на работниците засега не се прекратяват, но те не получават пари. Работодателите, чиито бизнес е в застой поемат само осигуровките и очакват развоя на ситуацията, за да разберат дали ще прибегнат отново до услугите на своите подчинени.
Причината да се стигне до тук е затягането на режима за отпускане на кредитите от страна на банките, за което вестника вече писа. От една страна предприемачите реализират частично проектите със заеми от финансовите институции. От друга страна за да стартират строежа на дадена постройка боравят с пари, осигурени от предварителната продажба на жилища. Само че заради затягането на кредитирането секна и търсенето на апартаменти. По тази причина се очаква цените на жилищата да тръгнат драстично надолу. Само в последните месеци на миналата година те се сринаха с 15%.
Както информирахме преди време, според най-мрачните прогнози около 40 000 от заетите в сектора може да останат на улицата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на