Свързани новини

30.07.2015 12:50

Борисов очаква КЕВР да сметне разумно цените на тока

Видян 5650 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Премиерът Бойко Борисов очаква Комисията за енергийно регулиране да сметне разумно цените на тока. Министър-председателят заяви, че ще приеме крайното решение на регулатора, съобщи КРОСС.


Преди месец Борисов заяви, че и той щял да се присъедини към протеста на бизнеса срещу новите цени на тока. Във вторник отново се появи срещу повишаването, но днес коментира, че ще се съобрази с крайното решение на КЕВР. В петък регулаторът трябва да вземе окончателно решение за цените на тока за бита и бизнеса.


Комисията е избрана от парламента и само двама души в нея са от ГЕРБ, припомни Борисов. За да може, като каже КЕВР: "Това е по тази методика цената", всички я приемаме, добави той.


Направих поне 4-5 срещи със синдикати, бизнес, работодателски организации, министри, за да стигнем до този модел да предложиме на КЕВР различни изходни данни с тези съкращения, които се направиха, каза още премиерът.


По повод вчерашния протест на бизнеса и синдикатите Бойко Борисов коментира:


От една страна, аз се радвам, защото гражданското общество, явно, като дойде ГЕРБ на власт, се събужда, иначе спи дълго в един дълъг сън. Защо не стачкувахте като правиха Цанков камък? Защо не ходите на "Белене", когато милиарди се заравяха там? И сега 3,7 милиарда пасиви на НЕК! Как тези пасиви да се избият? С какво? Да продадем НЕК? Да продадем БЕХ? Да го фалираме? Да вдигнем цената на тока? Тези 3,7 милиарда трябва да излязат от нашите джобове, на държавата, на нас, на хората. Значи мълчим, мълчим, мълчим, стават ВЕИ-тата, стават американски договори... Защо не протестираха, като подписаха договора с американските централи? Аз съм направил всичко, което беше по силите ми и отгоре. Ако някой е могъл по-добре, нямало е да го задължи НЕК с 3,7 милиарда. Така че истински се надявам колегите от КЕВР да си спазват всичко, което е по закон, да сметнат разумно, на базата на изходните данни, честно и да го представят на обществото. Аз ще го приема такова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес може да се чувствате раздвоени между различни интереси и задачи

Днес може да се чувствате раздвоени между различни