Свързани новини

06.01.2009 12:29

ДСБ настояват Първанов да свика съвета на национална сигурност заради кризата с газа

Видян 1541 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът Първанов спешно да свика Консултативния съвет за национална сигурност, на който премиерът Станишев да докладва на горещата тема призоваха днес от ДСБ, във връзка с безпрецедентната криза със спрените доставки на газ, предаде БГНЕС.


Премиерът Станишев да докладва пред съвета, дали правителството изпълнява изискванията на закона за задължителните 70 дневни запаси от днес и нефтопродукти, каква е готовността на топлофикациите и другите големи потребители на газ да преминат към котелно гориво за отопление, и какви са наличностите на хранилището в Чирен и каква част от капацитета му е налична, настояват от партията на Иван Костов. В зависимост от състоянието на запасите правителството да предприеме мерки за незабавно преминаване към алтернативни горива и използването на количествата от Чирен, само за потребители, които нямат друга възможност, е позицията на ДСБ. Те предлагат председателя на НС незабавно да свика парламентарната комисия по енергетика и да изпрати парламентарна делегация в Украйна и Русия, която да изясни мащабите, и перспективите за преодоляване на кризата с доставките на газ в страната. Българското правителство да направи незабавни постъпки пред руската страна за изплащане на недоставените количества природен газ, съгласно чл.11 от Договора за доставка на газ между „Булгаргаз“ и „Газпром“, настояват от ДСБ. Ще подкрепим всяко действие, което облекчава ситуацията с горивата за обикновените граждани, заяви депутата Иван Иванов. Димитър Бъчваров допълни, че от ДСБ подкрепят предложението на СДС за пълен одит на „Булгаргаз“.България е единствената страна в ЕС , която е 100 % зависима от доставките на руски газ и доставки на ядрено гориво, но въпреки това, правителството ни не е информирало ЕК за проблемите за доставките на газ за България, заявиха от ДСБ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

НОИ

Отпускат над 13 милиона лева за увеличение на заплатите в НОИ

Над 13 милиона лева ще бъдат отпуснати за ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

риби

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено силни днес

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено