04.07.2015 17:45

Кризата в Гърция ще вземе главата на Кристин Лагард?

Видян 890 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Драмата покрай Гърция ще вземе главата на изпълнителния директор на Международния валутен Фонд /МВФ / Кристин Лагард, пише финансовият журналист и бизнесредактор на британското списание Spectator Мартин Вайзер.


 


На този етап можем само да гадаем какво ще се случи след референдума в Гърция.Но взаимните обвинения вече летят във въздуха, и доста от тях са адресирани именно към директора на фонда Кристин Лагард, отбелязва Вайзер.


 


"Получавайки гръцката парична болка в наследство от своя предшественик Доменик Строс- Кан, който си подаде оставката през 2011, Лагард винаги е действала доста рязко", пише журналистът. То посочва, че обвиненията срещу нея са основно за това , че тя не е действала според правилата на МВФ. Не е обръщала внимание на протакащите се във времето програми за облекчаване на дълговете. Тя не се съобразила и с мнението на доста от икономистите във МВФ, които настояваха, че трябва да се излезе с единен фронт заедно с Европейската комисия и Европейската банка на преговорите на тройката кредитори.


 


Друго от прегрешенията на бившия министър на икономиката и финансите на Франция е това, че тя е потъпкала принципите на МВФ само и само да запази еврото на всяка цена в Гърция.


 


Според Вайзер, малко вероятно е Лагард отново да бъде назначена за глава на фонда или този пост да бъде предложен на някой от европейците. "Жал ми е, но кариерата на Кристин Лагад отива към своя край", пише журналистът, цитиран от БЛИЦ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева