Свързани новини

26.06.2015 18:06

КС образува дело за заема от 16 млрд. лв.

Видян 1476 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Конституционният съд образува дело № 4/2015 г. за обявяване на противоконституционност на договора за заем до 16 млрд. лева, който парламентът прие в началото на годината. Докладчик по делото е съдия Красен Стойчев, съобщиха от съда. Искането бе внесено от 48 депутати от БСП, АБВ и независимия депутат Велизар Енчев.


 


През февруари т.г. народното събрание ратифицира Договор за дилърство между Република България в качеството на Емитент и Ситигруп Глобъл Маркетс Лимитид, Ейч Ес Би Си Банк Пи Ел Си, Сосиете Женерал и Уникредит Банк АГ в качеството на организатори и дилъри относно Глобалната средносрочна програма на Република България за издаване на облигации на стойност 8 000 000 000 евро, Договор за агентство между Република България в качеството на Емитент и Ситибанк Н.А., клон Лондон, в качеството на Фискален агент, Платежен агент, Агент по замяната, Агент по прехвърлянето и Агент за изчисляване и Ситигруп Глобъл Маркетс Дойчланд АГ в качеството на Регистратор, Платежен агент и Агент по прехвърлянето относно Глобалната средносрочна програма на Република България за издаване на облигации на стойност 8 000 000 000 евро, както и Акт за поемане на задължения от Република България в качеството на Емитент относно Глобалната средносрочна програма на Република България за издаване на облигации на стойност 8 000 000 000 евро.


 


На първо четене предложението на Министерски съвет беше прието с конституционно мнозинство от над две трети от всички депутати. 161 от тях гласуваха „за", едва 50 - „против", а 12 се въздържаха. При гласуването на второ четене броени минути след това подкрепата към предложението се стопи с едва два гласа. Договорът беше ратифициран окончателно с внушителните 159 гласа, съобщава "Де факто".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

везни